’t Is weer gank.

Weet je nog toen ik schreef over dat duurzaam verliezen van die 15 kg? Ja. Dus. Ze zijn er terug bij. Integraal. En toch sta ik nog altijd achter wat ik schreef. Want ze kwamen er weer bij omdat ik niét meer goed luisterde naar wat mijn lichaam nodig had. Daar ga ik nu verandering in brengen en dat maakt wel wat los (naast vetcellen dan).

Toen ik die kilo’s twee jaar geleden kwijtspeelde, werkte ik halftijds, had ik alles in mijn leven mooi op een rij en onder controle. En toen kocht ik een koffiebar. Ik wil geen excuustruus spelen, maar al die goeie gewoontes belandden nogal snel in de vuilbak toen ik elke dag tussen de taart en de volle melk-cappuccino’s zat. En ja, die wijn die je anders moet weggieten, die neem je toch mee naar huis om zelf op te drinken zeker? Maar vooral, ontbrak het plots aan tijd om rustig en doordacht keuzes te maken en stak ik steeds vaker zonder nadenken iets ongezond in mijn mond. En dus ben ik terug bij af. Dat gewicht doet er ondertussen minder toe, want ik zie mezelf nog altijd graag, maar ik voel me minder goed, en daar word ik ongelukkig van.

Die stem in mij die zei dat ik misschien wel wat aan het bijkomen was, die ervoor zorgde dat ik ‘toevallig’ altijd voor de losse kleedjes koos (omdat ik daar zeker nog in geraakte) daar luisterde ik niet naar. Want de stemmen over bestellingen, boekhoudingen, acties, evenementen en latte-art klonken net iets luider. Maar nu hoor ik het, voel ik het, alsof ik er klaar voor ben, écht klaar, om er nu écht langdurig iets aan te doen. Ik geloof erin, en ik heb stappen genomen.

Ik doe de dingen niet meer half, dus zocht ik hulp. Niet meer bij een diëtiste, ik heb er in mijn leven 4 gehad, en hoewel dat misschien een fijne manier is voor sommige mensen, begin ik al burgers te fretten bij het idee. Dus zocht ik naar een manier die bij mij past. Voorlopig is dat een app (Noom), die ik gesponsord op Facebook tegenkwam. Meestal kijk ik zelfs niet naar reclame, maar de toon van hun teksten sprak mij meteen aan. Ik begon ermee met het idee ‘ja, die gaan mij niets bijleren, maar dan zit er misschien iemand aan mijn gat en als ik betaal voor een jaar, dan moét ik wel’. Maar ondertussen (na 4 dagen) heb ik al iets bijgeleerd en heb ik het gevoel dat ik bewusters keuzes maak en (jawel) beter luister naar wat mijn lichaam nodig heeft. De app vraagt je ook naar het waarom van het willen afvallen, en als je daarop antwoordt, vraagt het je nog eens naar het waarom en dan nog eens, waardoor je tenminste nadenkt over wat je wil.

Daarnaast begin ik met een personal coach. (En ik voel me een personage uit één of andere soap door dat op te schrijven.) Sinds mijn burn-out wil mijn lichaam niet altijd mee, elke keer ik met iets van sport begon, was ik na een paar keer geblesseerd, mijn rugpijn is nooit erger geweest dan nu en sinds de koffiebar doen mijn polsen bijna altijd pijn. En dus sport ik minder, wandel ik vooral nog platte stukken en ben ik bang om mezelf te forceren Daarom wil ik me onder begeleiding weer opbouwen en toen ik de website van FitByFonda las én, laat ons eerlijk zijn, de hilarische leggings en pakjes zag, wist ik: dit is mijn plek. We hebben al kennis gemaakt en volgende week beginnen we eraan.

En nu vertel ik het aan jullie. Want ik voel dat het een heel proces gaat worden, eentje dat bij Anneliefs hoort. Eentje om te delen dus. Integraal. (Want ik heb tegelijk ook het goede voornemen om weer meer te schrijven, hoezee.)

Anneliefs

 

11 gedachtes over “’t Is weer gank.

 1. Je bent een chique en straffe madam!! Wat je doet , doe je super! Als ik eens in de buurt ben kom ik zeker eens langs ! Schoonheid zit vanbinnen en jij hebt het gelukkig om ook langs buiten en schoon uit te zien! Zelfs met die kilo’s meer. Dat is alleen meer Annelies om van te houden! X Sofie Houtevels

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb die reclame ook al zien passeren en ook gedacht: “Zou ik dat niet eens proberen…”
  En een personal coach, in Londen zie je die overal met hun slachtoffer in de parken trainen, heerlijk zicht! Heb er ook al eentje proberen te zoeken maar in Leuven blijkt dat helaas geen sinecure.
  Heel veel succes gewenst!

  Like

  • Dag Leen! Voorlopig ben ik al voorzichtig enthousiast, ik ben er nu een maand mee bezig en er is al heel wat resultaat, zowel in gewicht, als (vooral) in mijn hoofd. Het is echt helemaal opgebouwd vanuit psychologie, waardoor ik eindelijk écht bewustere keuzes begin te maken. en in Leuven, daar ga ik! Of toch in Herent, bij FitbyFonda, google maar eens!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s